Elite-interim

Nood aan versterking in drukke tijden?
Een zieke collega vervangen?
Een nieuwe kracht aanwerven?
De wetgeving biedt u de mogelijkheid om personeel aan te werven op interim basis. Deze manier laat u toe om de kandidaat grondig te evalueren tijdens de interim periode.

Waartoe wij ons verbinden:

Onze ervaring leert ons dat een perfect gesmeerd rekruteringsproces de sleutel tot succes is. Elite-Interim analyseert uw functiebeschrijvingen voor we vacatures bekendmaken. We selecteren vervolgens de kandidaten en praten met hen. Nadat we een overzicht hebben gemaakt van hun competenties en attitudes, stellen we de geschikte kandidaten aan u voor.Een beroep doen op Elite-Interim betekent zoveel als: eenvoudige en transparante administratie.


Uitzendcontracten worden opgesteld met respect voor de sociale wetgeving
. Wij handelen ook de Dimona-aangiftenaf.
Voorts zorgt ons sociaal secretariaat voor het opmaken van prestatiestaten, loonbriefjes en andere sociale documenten, om het risico op een vergissing tot het allerkleinste minimum te beperken.
U kunt bovendien rekenen op een heldere maandelijkse afrekening
.in overeenstemming met het commerciële aanbod.
Bij Elite-Interim is veiligheid geen ijdel begrip. Iedere uitzendkracht dient de werkpostfiche te ondertekenen voor hij of zijaan een opdracht begint. Wij bezorgen onze uitzendkrachten ook de benodigde individuele beschermingsuitrusting.

Permanente evaluatie vinden wij zeer belangrijk. Wij staan
een driepartijenevaluatie voor tussen ons kantoor, uw bedrijf
en de uitzendkracht. Daarom bezoeken wij u op gezette tijden en onderhouden we een intensief telefonisch contact.